A BMW a centenáriumi ünnepségét azzal tette emlékezetessé, hogy bemutatta a következő évtizedek jövőképét, ami rendkívül lenyűgöző

A “Vision Next 100” koncepció autó egy luxus, önvezető, károsanyag kibácsáts mentes sportautó teljes egészében futurisztikus kivitelben és kerekekkel, amelyek úgy néznek ki, mintha hatalmas hangszórók lennének.

A koncepció autót Münchenben mutatták be múlt héten hétfőn, mely két vezetési móddal rendelkezik egy sor olyan csúcstechnológiájú kütyüvel együtt, melyekre még James Bond is csak irigykedne.

 

 

Az egyik vezetési mód lehetővé teszi a vezető számára, hogy a járművet maga irányítsa, miközben egy digitális “kísérő” segíti a haladásban, mely fel van szerelve egy 360 fokos radarral és egy kijelző szélvédővel, amely figyelmeztet az akadályokra.

A könnyű vezetési mód szó szerint megadja a lehetőséget a sofőr számára, hogy hátradőljön, és hagyja, hogy a mesterséges intelligencia vegye át a kormányt.

A BMW egyik nyilatkozatában azt mondta, hogy a közeljövőben “a legtöbb jármű valószínűleg teljesen önvezető lesz – az emberek egy kerekeken gördülő robotot kapnak.

Az egyik döntő tényezőt még nem fedte fel a vállalat, hogy a Vision Next 100-at mi fogja meghajtani, de azt mondják, hogy az autó műanyagból és szénszálból fog készülni acél helyett.

 

Leave a Reply